Κατεβάστε και χρησιμοποιήστε δωρεάν μουσική για τα βίντεο σας

Κατεβάστε και χρησιμοποιήστε δωρεάν μουσική για τα βίντεο σας

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίες ενός βίντεο, είναι αδιαμφισβήτητα η μουσική που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του.

Το σωστό μουσικό θέμα για ένα βίντεο θα πρέπει να είναι συμβατό με το ύφος του βίντεο και να ακολουθεί την εικόνα, ώστε να συμβάλει στην επίτευξη του τελικού στόχου.

Επίσης θα πρέπει η μουσική που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει πνευματικά δικαιώματα, γιατί πρώτον κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θέτουμε τον εαυτό μας ή την επιχείρηση μας σε κίνδυνο, αλλά και γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να απενεργοποιηθεί ο ήχος του βίντεο μας όταν το δημοσιεύσουμε στο YouTube ή στο Facebook.

Μην αγχώνεστε! Υπάρχει λύση!

Δωρεάν μουσική από το YouTube

Το YouTube παρέχει στους δημιουργούς βίντεο μια αρκετά μεγάλη γκάμα τραγουδιών και ηχητικών εφέ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν, με μόνη υποχρέωση να συμπεριλάβετε το όνομα του δημιουργού στην περιγραφή του βίντεο σας όταν το ανεβάσετε.

Για να ακούσετε και στην συνέχεια να κατεβάσετε μουσικά θέματα από την τράπεζα ήχων του YouTube, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο YouTube και στην συνέχεια μπείτε στο λεγόμενο “Creator Studio” όπου θα βρείτε την βιβλιοθήκη ήχου στην καρτέλα “Δημιουργία” .

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε [κλικ εδώ] αφού πρώτα συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο ΥοuTube.

Δωρεάν μουσική από μουσικά κανάλια στο YouTube

Ένας άλλος τρόπος να αποκτήσετε δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα είναι να κατεβάσετε τα κομμάτια που ανεβάζουν τρία κανάλια στο YouTube για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το ένα είναι το κανάλι “Audio Library – No Copyright Music” το οποίο ανεβάζει σε εβδομαδιαία βάση νέα τραγούδια, και το δεύτερο είναι το “NoCopyrightSounds“το οποίο επίσης ανεβάζει πολύ συχνά μουσικά βίντεο και το “Music for Creators“.

Για να κατεβάσετε τα τραγούδια σε μορφή ήχου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχετικά links που υπάρχουν στην περιγραφή του βίντεο.

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας την υπηρεσία ytmp3 κάνοντας [κλικ εδώ].

Η χρήση της είναι πολύ απλή και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επικολλήσετε το url του βίντεο το οποίο θέλετε να μετατρέψετε σε ήχο και στην συνέχεια να πατήσετε το κουμπί “Convert to MP3” όπως στην παρακάτω εικόνα.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία απλά κάντε κλικ στην επιλογή “Download” και σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχετε το mp3 στον υπολογιστή σας, έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε στο βίντεο σας!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Νίκος Καββαδάς
Νίκος Καββαδάς
info@mylefkada.eu