Δωρεάν αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων με την υπηρεσία Send Anywhere

Δωρεάν αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων με την υπηρεσία Send Anywhere

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε χρειαστεί να στείλουμε μέσω διαδικτύου μεγάλα αρχεία ο όγκος των οποίων είναι αρκετά μεγάλος ώστε να σταλούν μέσω email.

Το πρόβλημα αυτό έχουν αναλάβει να λύσουν αρκετές υπηρεσίες όπως το wetransfer.com και το send-anywhere.com τις δυνατότητες του οποίου θα δούμε στο άρθρο μας.

Το Send Anywhere είναι μια δωρεάν υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων μέσω διαδικτύου μεταξύ οποιασδήποτε συσκευής, οπουδήποτε στον κόσμο!

Η συγκεκριμένη υπηρεσία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους θέλουν να στείλουν αρχεία από τον υπολογιστή τους, το κινητό ή το tablets τους, σε κάποιον άλλον χρήστη. Επίσης σίγουρα θα βοηθήσει όσους θέλουν να μεταφέρουν αρχεία από το κινητό τους στον υπολογιστή τους, χωρίς την χρήση καλωδίων.

Ο μέγιστος όγκος των αρχείων που μπορείτε να στείλετε δωρεάν είναι 4Gb.

Μεγάλη χρηστικότητα προσφέρει και η δημιουργία λογαριασμού στην υπηρεσία, μέσω του οποίου μπορείτε να διαχειριστείτε τους συνδέσμους σας, τις συσκευές στις οποίες χρησιμοποιείτε την εφαρμογή κ.α.

Αποστολή και λήψη αρχείων από υπολογιστή

Για να στείλετε τα αρχεία σας από τον υπολογιστή μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας https://send-anywhere.com να εισάγετε το email του παραλήπτη, το δικό σας email καθώς και να του γράψετε ένα σύντομο μήνυμα, τέλος ανεβάζετε τα αρχεία σας και ολοκληρώνετε την αποστολή. Αφού ανέβουν τα αρχεία σας ο παραλήπτης θα λάβει ένα σχετικό μήνυμα στο email του με έναν σύνδεσμο από τον οποίο μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία που του στείλατε.

Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε να παρακάμψετε την αποστολή email και να στείλετε στον παραλήπτη κατευθείαν τον σύνδεσμο για να κατεβάσει τα αρχεία του. Για παράδειγμα μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας στην υπηρεσία και να στείλετε τον σύνδεσμο στον φίλο σας μέσω του Facebook messenger ή κάποιας άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων.

Τέλος μπορείτε να στείλετε στον παραλήπτη έναν μοναδικό κωδικό τον οποίο μπορεί να εισάγει στο αντίστοιχο πεδίο της εφαρμογής και να κατεβάσει τα αρχεία που στείλατε, χωρίς καν να έχει τον σχετικό σύνδεσμο.

Αποστολή και λήψη αρχείων από κινητό

Η αποστολή αρχείων από κινητό με την χρήση του Send Anywhere είναι επίσης μια πολύ εύκολη υπόθεση. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κατεβάσετε την σχετική εφαρμογή, να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να στείλετε και στην συνέχεια να στείλετε τον σύνδεσμο μέσω email, Facebook Messanger, Viber κλπ στον παραλήπτη.

Το Send Anywhere διαθέτει εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό Android [εδώ], για συσκευές με λειτουργικό iOS [εδώ], για συσκευές με Windows [εδώ] αλλά και για το Amazon Kindle [εδώ].

To Send Anywhere είναι διαθέσιμο και ως πρόσθετο για τον Google Chrome, τον whale browser, για το Office 365 Outlook καθώς και ως πρόσθετο για το wordpress.

 

Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας, ενώ αν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, στείλτε μας τα σχόλια σας!

 

Νίκος Καββαδάς
Νίκος Καββαδάς
info@mylefkada.eu