Δείτε πως μπορείτε να συμπιέσετε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας σας

Δείτε πως μπορείτε να συμπιέσετε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας σας

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι ίσως ο κυριότερος παράγοντας για την επιτυχία ή την αποτυχία της μια ιστοσελίδας, μιας και οι χρήστες θα επιλέξουν να επισκεφτούν μια άλλη ιστοσελίδα αντί της δικής σας αλλά και η Google θα “θάψει” την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα της αναζήτησης, με αποτέλεσμα να μην την βρίσκουν οι δυνητικοί επισκέπτες σας!

Οι λόγοι που επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης της κάθε ιστοσελίδας είναι αρκετοί και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο όγκος των γραφικών στοιχείων του περιεχόμενου όπως οι φωτογραφίες.

Στο προηγούμενο άρθρο μας είδαμε πως μπορούμε να μικρύνουμε το μέγεθος των φωτογραφιών μας, έτσι σήμερα θα δούμε τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να συμπιέσουμε τις εικόνες της ιστοσελίδας χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η ποιότητα τους.

Compressor.io

Η διαδικτυακή εφαρμογή compressor.io είναι ίσως η πιο γνωστή σχετική υπηρεσία και μάλιστα η χρήση της είναι εντελώς δωρεάν!

Μπορεί να μειώσει τον όγκο μιας φωτογραφίας έως και 90%, ενώ υποστηρίζει την συμπίεση εικόνων .jpeg, .png, .gif και .svg .

Το αρνητικό είναι ότι δυστυχώς δεν μπορείτε να ανεβάσετε ταυτόχρονα προς συμπίεση περισσότερα από ένα αρχείο με αποτέλεσμα αν οι φωτογραφίες που θέλετε να συμπιέσετε είναι αρκετές, θα χρειαστείτε πολύ χρόνο αλλά και πολύ υπομονή για να ολοκληρώσετε την σχετική διαδικασία.

Δοκιμάστε την εδώ: www.compressor.io

Tinypng.com

Το tinypng.com αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση συμπίεσης εικόνων. Στην επί πληρωμή έκδοση του, διαθέτει αρκετά εργαλεία για επαγγελματίες όπως πρόσθετα για πλατφόρμες CMS όπως το WordPress, API για πολλές γλώσσες προγραμματισμού αλλά ακόμα και πρόσθετο για το photoshop. Επίσης ο αριθμός των εικόνων που μπορεί να συμπιέσει κανείς ταυτόχρονα είναι απεριόριστος όπως και χωρίς όριο είναι και το μέγεθος των αρχικών εικόνων. Η υπηρεσία υποστηρίζει αρχεία .png και .jpg .

Στην δωρεάν έκδοση οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν απεριόριστο αριθμό εικόνων .png και .jpg, το μέγεθος της κάθε μιας όμως θα πρέπει να είναι μέχρι 25Mb. Πολύ χρήσιμη είναι και η λειτουργία download των φωτογραφιών μετά την συμπίεση τους, σε αρχείο .zip .

Δοκιμάστε την εδώ: www.tinypng.com

jpegmini.com

Το jpegmini.com είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα για την συμπίεση εικόνων για υπολογιστές Windows και Mac.

Η χρήση του προγράμματος είναι πάρα πολύ απλή και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να “ρίξετε” της φωτογραφίες σας στην εφαρμογή και αυτό θα αναλάβει τα υπόλοιπα!

Το κόστος του jpegmini είναι 31,74€ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ: www.jpegmini.com

 

Νίκος Καββαδάς
Νίκος Καββαδάς
info@mylefkada.eu