Αλλάξτε μέγεθος στις φωτογραφίες σας online γρήγορα, εύκολα και δωρεάν

Αλλάξτε μέγεθος στις φωτογραφίες σας online γρήγορα, εύκολα και δωρεάν

Ένα από από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι διαχειριστές ιστοσελίδων και ιδιαίτερα όσοι διαθέτουν κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι η αλλαγή μεγέθους των φωτογραφιών, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα όπως η αύξηση του χρόνου φόρτωσης της ιστοσελίδας και η αύξηση του όγκου των αρχείων της ιστοσελίδας στον server.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν πολλές εφαρμογές για υπολογιστές και φορητές συσκευές, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να αλλάξει το μέγεθος των εικόνων, καθώς και να κάνει άλλες σχετικές εργασίες.

Εκτός όμως από τις εφαρμογές που κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει στη συσκευή του, υπάρχουν και διαθέσιμες online υπηρεσίες που εξυπηρετούν αυτή την ανάγκη. Μια από τις καλύτερες είναι το resizepiconline.com/ η οποία είναι εντελώς δωρεάν.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος σε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα μέσω της υπηρεσίας resizepiconline.com.

1ο βήμα: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://imageresize.org/

2ο βήμα: Κάντε κλικ στο μενού στο πεδίο “Choose an Image to Resize” προκειμένου να επιλέξετε την εικόνα που θέλετε να επεξεργαστείτε ή απλά σύρετε την εικόνα σε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας.

3ο βήμα: Αφού ανέβει η φωτογραφία σας, θα δείτε τα 4 βήματα που πρέπει ακολουθήσετε για να αλλάξετε τις διαστάσεις και το μέγεθος του αρχείου της εικόνας σας.

  1. Σε αυτό το βήμα μπορείτε να περικόψετε (crop) κάποιο τμήμα τις εικόνας σας, να αλλάξετε την φορά της (flip) ή να την περιστρέψετε (rotate).
  2. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Εδώ θα επιλέξετε την επιλογή “Custom” και στην συνέχεια στην επιλογή width (πλάτος) θα εισάγετε το νέο πλάτος που θέλετε να έχει η εικόνα σας. καλό είναι να αφήσετε την επιλογή του ύψους να συμπληρωθεί αυτόματα και ανάλογα με το πλάτος που επιλέξατε.
  3. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την συμπίεση (optimize) της εικόνας σας ώστε να μειωθεί το τελικό μέγεθος του αρχείου χωρίς να αλλοιωθεί η ανάλυση της.
  4. Επιλέξτε τον τύπο που θέλετε να έχει η εικόνα σας.

Αυτό ήταν! Κατεβάστε την εικόνα σας σε νέες διαστάσεις και με πολύ μικρότερο μέγεθος!

Νίκος Καββαδάς
Νίκος Καββαδάς
info@mylefkada.eu