Η δημιουργία κινούμενων εικόνων έγινε πιο εύκολη από ποτέ!Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του διαδικτύου είναι οι εικόνες.

Εκτός όμως από τις κλασικές φωτογραφίες υπάρχουν και αυτές οι οποίες έχουν κίνηση, οι εικόνες gif. Ο συγκεκριμένος τύπος εικόνων χρησιμοποιείται ευρέως για την δημιουργία διαφημιστικών banners τα οποία περιέχουν πολλές πληροφορίες που σε άλλη περίπτωση δεν θα χωρούσαν σε μια σταθερή εικόνα.

Επίσης τα gif αρκετές φορές χρησιμοποιούνται για διασκέδαση αφού η εναλλαγή έξυπνων εικόνων και μηνυμάτων, μπορεί να προκαλέσει άφθονο γέλιο.

Παρακάτω θα δούμε τον πιο απλό τρόπο δημιουργίας κινούμενων εικόνων μέσω της ιστοσελίδας http://gifmaker.me/

Καταρχήν μπαίνουμε στην παραπάνω ιστοσελίδα και στην συνέχεια κάνοντας κλικ στην επιλογή «Upload Images» επιλέγουμε από τον υπολογιστή μας τις φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσουμε.

1

Αμέσως μετά και αφού η μεταφόρτωση των εικόνων ολοκληρωθεί, μπορούμε να αλλάξουμε την σειρά τους τραβώντας πάνω ή κάτω τις εικόνες και να τις μεταφέρουμε σε άλλες θέσεις. Επίσης επιλέγουμε από την δεξιά στήλη της ιστοσελίδας τις επιθυμητές ρυθμίσεις όπως τις διαστάσεις του αρχείου και την ταχύτητα που οι εικόνες θα εναλλάσσονται μεταξύ τους.

Στην συνέχεια κάνουμε κλικ στην επιλογή «Create GIF Animation» προκειμένου να δημιουργηθεί η κινούμενη εικόνα μας!

2

Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία της εικόνας, ακριβώς κάτω από τις επιλογές δημιουργίας θα εμφανιστεί ο σύνδεσμος που μας επιτρέπει να κατεβάσουμε το αρχείο στο υπολογιστή μας.

3

Στην κορυφή του άρθρου, μπορείτε να δείτε την κινούμενη εικόνα που δημιουργήσαμε εμείς για αυτό το παράδειγμα.

Δοκιμάστε και εσείς να δημιουργήσετε τα δικά σας gif. Καλή επιτυχία!